Etsy

5.8

Bestellen

4.5

Service

5.4

Prijs

4.4

Levering

43.5%

Zou hier weer kopen

Etsy

Verkoopfora kunnen leuk zijn, maar dan wil je wel zeker weten dat de verkopers betrouwbaar zijn en de spullen die ze verkopen deugen. Maar als verkoper die een eigen online winkeltje wilt aanbieden, wil je natuurlijk ook weten of het wat is. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van beide partijen, om de kans op oplichting te verminderen? Welke maatregelen biedt Etsy? Wat voor betaalmogelijkheden zijn er mogelijk? Werkt hun app naar behoren? Deel jouw ervaring en mening vandaag nog in een review, of lees gerust de recensies van consumenten voor je.

Zoektocht naar dat ene speciale item

Soms vind je in de gewone winkels gewoon niet wat je zoekt. Dat kan, zeker als je qua smaak of stijl afwijkt van het gangbare, zoals met bijvoorbeeld tweedehands, antiek of curiosa uit een bepaalde tijd. Wellicht dat je graag de kleine ondernemers steunt en bijvoorbeeld liever je custom sieraden bij een kleinere goudsmid laat maken. Als je een liefhebber bent van one of a kind (ookwel OOAK) of exclusieve producten, is de kans groot dat je al meerdere uren hebt speuren op het Internet er op hebt zitten. Maar ook als je stiekem liever lui dan moe bent, is een online verkooppunt interessant.

Uit de hand gelopen creatieve hobby

Online verkoopsites waar je als particulier laagdrempelig een winkeltje kan open, zijn ideaal voor de momenten waarop je nog te klein bent voor een geheel eigen shop, of dat helemaal niet ambieert. Vaak rekent zo’n site daar welk een bepaald percentage als vergoeding voor. Ook is het mogelijk om binnen de pagina te adverteren voor jouw verkoophoekje. Best handig als je iets nog naast je huidige werk doet of nog voornamelijk vanuit hobby of passie doet/maakt. Een ander voordeel is dat klanten je kunnen vinden aan de hand van de eisen die ze stellen aan wat ze precies zoeken. Ze vinden dus eerst jouw aanbod, en daarmee automatisch jouw verkooppagina ook. Het feit dat je onderdeel bent van een soort overkoepelend of collectief geheel, maakt het ook laagdrempeliger voor de consument om tot aanschaf over te gaan, want het idee van het beleid en de regels van de website geven een idee van veiligheid. Zeker als jouw shopje al goede recensies heeft. En voor je het weet, staat er een unboxing video op YouTube over een creatie van jouw hand!


In geval van teveel online aankopen


Dit is zo’n online plek waar online gekocht en verkocht kan worden, zowel nationaal als internationaal. Etsy profileert zich als een plek voor creatief handgemaakt of vintage, maar de ervaring leert, dat er ook winkels en groothandels op te vinden zijn. Afhankelijk van de voorkeur van de verkoper, kan hier betaald worden met onder andere PayPal, iDeal en creditcards. De verzendkosten zijn afhankelijk van de manier waarop iets verzonden zal worden. Sommige verkopers kiezen bijvoorbeeld standaard voor verzekerd, wat extra kosten met zich meebrengt. Na afloop van iedere aankoop, kan de koper een beoordeling achterlaten. Daarbij kunnen dingen als de communicatie met de verkoper, de kwaliteit van het gekochte item, en eventuele problemen aangekaart worden. Uiteraard is het wel zo vriendelijk een verkoper eerst op de hoogte te stellen als er problemen met een product zijn, in plaats van gelijk een negatief review te schrijven.

Recensies voor en door gebruikers

Op Etsy kun je verkooptransacties beoordelen, hier mag je Etsy beoordelen. Kwam je er terecht als koper of verkoper? Hoe je jouw ervaring verlopen? Als er problemen waren tijden de aankoop/verkoop, waar je zelf niet meer uit kwam met de andere partij, hoe ging Etsy hiermee om? Wat wordt er met klachten gedaan? Ben je tevreden? Zou je het andere mensen aanraden hier te kopen of te verkopen? Laat ons jouw mening weten, en schrijf vandaag nog een review. Daarmee help je ook geïnteresseerden bij het maken van een keuze. Alvast bedankt!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (138)

Kevervleugels

Beste allemaal, aub koop NIET via Etsy. Gooi van mijn part je geld in het water, dan heb je er in ieder geval nog kringen van. In tegenstelling tot bijv Ali, betaal je rechtstreeks aan de verkoper. En geloof mij, als het misgast, en bij Etsy gebeurt dat opmerkelijk veel, kan je fluiten naar je geld!! Je kunt er een zaak van maken en geloof mij, je blijft de hele dag in kringetjes dtaaien zonder een stap verder te komen ondanks de fraaie uitleg van Etsy. Lessen zijn duur en ik heb er een forse prijs voor betaald. Besteld, betaald, niets ontvangen en geen geld terug!

E

Erik

12-11-2023

1

Strooien hoed

Besteld, betaald en niets! Geld is afgeschreven, maar volgens de site heb ik niets gekocht. Etsy geeft niet thuis: zoek maar uit met de verkoper. De verkoper wil de bevestigingsemail zien. Welke email? Ik heb toch immers zogenaamd nog niets gekocht! Dag 60 euro. HIER NOOIT KOPEN!

E

Els van Oortmerssen

29-10-2023

0

Spotify 12 maanden

Ik heb dit besteld op 5 oktober. De verkoper (AccGoku) zou het onmiddellijk versturen en zou mij bezorgd worden op 6 oktober. We zijn nu 16 oktober en nog steeds geen bestelling. Op mijn mail krijg ik het antwoord "ik ben met vakantie". Dit zal mij niet meer gebeuren om wat dan ook te bestellen.

G

Guy

16-10-2023

0

Mooie sieraden

In aanvulling op mn eerdere review hieronder: ook de laatste 3 bestellingen zijn allemaal goed aangekomen. Ik ben heel tevreden met de mooie producten. Leveringstijd klopte met inschatting van de shops zelf.

A

Anna

02-10-2023

0

Swarovski verrekijker / telescoop

Er is een (of meerdere) oplichter(s) op Etsy actief die via telkens nieuwe 'shops' tegen absurd lage prijzen Swarovski telescopen en verrekijkers verkoopt die vervolgens nooit aankomen. Ik ben er helaas ook ingetrapt en heb via Etsy kopersbescherming wel mijn geld terug gehad. Maar via telkens nieuwe shops worden er. nog steeds nieuwe verrekijkers / telescopen aangeboden. Trap er niet in! Je moet overigens eindeloos zoeken voordat je in de chat met een medewerker terecht komt en daar wordt je vervolgens wel goed geholpen.

G

Gert-Jan Braakman

26-09-2023

0

Originele spullen voor betaalbare prijs

Tot nu toe heb ik 7x eerder bij Etsy besteld, bij 6 verschillende shops, en ik was alle keren tevreden met mijn aankoop. Ook de klantenservice was goed bij deze shops. Als je van buiten de EU koopt moet je taxes betalen en de verzending duurt langer, maar dat stond bij deze shops duidelijk aangegeven. Afgelopen week heb ik opnieuw 3 bestellingen geplaatst. Ik hoop dat ik daar net zo blij mee zal zijn, maar word bijna huiverig als ik de reviews hieronder lees.

A

Anna

16-09-2023

0

Raamhanger strelizia flower

Helaas maanden gewacht betaald hoop gedoe correspondentie maar niks ontvangen. Schijnt teruggestuurd te zijn. Sturen het weer als ik de verzendkosten betaal. Maar hoe weet ik dat het dan wel komt. Was een aandenken aan mijn overleden moeder aan mijn zus.

S

Saskia

12-09-2023

0

trompet inclusief koffer

Onbegrijpelijk dat Etsy met deze Indiaanse oplichter durft te adverteren. Waarschuwing: Bestel nooit iets bij deze zakkenvuller van muziekinstrumenten,genaamd REIKICRAFTIN , want hij verstuurt niets en reageert nergens op. Je bent je geld dus kwijt.

E

Ed

23-07-2023

0

Jordans

Bestelling niet ontvangen!! Contactpersoon reageerd niet op mails over status van de bestelling. 2 juni besteld 19 juli niets ontvangen. Geen geld terug. Je word gewoon berooft van je geld.

E

E.Brouwer

19-07-2023

0

Spaans letertegels bestelt eerst betalen daarna bericht dat het niet geleverdt wordt krijg bericht dat er invoergeld moet betaaldt worden 2 euro let op oplichting niet betalen slechte zaak bestel er nooit iets meer

G

guido

17-07-2023

0

Etsy

Ik ben opgelicht bij Etsy omdat het lijkt of je rechtstreeks iets koopt bij een verkoper van Etsy , maar via een nep account wordt er geld afgeschreven , het gaat om Iban rekening NL90ABNA0243287435 pas op dus , Waarom doet Etsy hier niets aan ? Het helpcentre is niet te bereiken

R

Ruth

16-07-2023

1

Met het betalen ging het goed echter hebben wij product nooit ontvangen. Niet aan te raden!

A

Abraham

07-07-2023

0

Haakpatronen voor een omslagdoek en mandala's.

Ik kwam hier terecht via google, omdat ik op zoek was naar bepaalde haakpatronen. Patronen gekocht, direct digitaal ontvangen. Goed contact met de verkoopster dus al met al zeer tevreden.

K

Karin de Wolff

29-06-2023

0

haakpatroon

koppeling aankoop lukte niet met betaling via IDeal. echter , na paar dagen kreeg ik automatisch betaalde bedrag terug gestort. goed geregeld. contact lastig.daarom huiverig om aankoop via Etsy te doen voortaan

T

Trudy

24-06-2023

0

Kapper spullen/posters/frames

Enige tijd geleden heb ik aantal spullen besteld ter waarde van bijna 500 euro. Helaas heb ik tot op heden niet al mijn spullen ontvangen. Ik heb in het verleden een track and trace nummer ontvangen en daar gaven ze aan dat alles was bezorgd. Ik ben zeer teleurgesteld en niet te spreken over de gang van zaken. Voor mij was dit de eerste en de laatste keer dat ik hier wat besteld!!! Niet bestellen, slecht te bereiken en niet betrouwbaar!!

M

Meneer H.

22-06-2023

1

Meerdere producten bij meerdere verkopers

Erg blij met Etsy! Het brengt je in contact met kunstenaars over de hele wereld. Ik heb nu kunst uit Polen, Ierland, Amerika en Argentinië waar ik super trots op ben. ( Ik zie veel klachten over lange levertijden en invoer kosten , dit is normaal. Het is niet Etsy hun schuld dat men niet geïnformeerd koopt. Locatie van de winkel word altijd vermeld en over alles buiten de EU boven een bepaald bedrag moet belasting over betaald worden. )

G

Gabrielle

08-06-2023

0

Tas

Myyyyyy god!!! Nog nooiiiiitt ben ik zo dom in mijn leven geweest!!!!! Miste even een hersencel! 934 euro lichter! Bestolen! Opgelicht! Neppppe tas!!!!!!!! kkkkoooop aub noooooit iets van etsy! NOOOITTTTTTTT

R

Ratata

09-05-2023

1

Duurde wat langer omdat de t shirt uit Amerika moest komen, maar verzending is goed gegaan. De t shirt is mooi.

R

R.

08-05-2023

0

Gepersonaliseerde bekers

Oplichters. Nadat ik contact had opgenomen, vanwege het niet ontvangen van mijn bestelling, kreeg ik via de chat te horen dat ik de bestelling geweigerd zou hebben!! Ze zouden, wanneer de bekers retour kwamen, de bestelling alsnog een keer verzenden. Omdat ik daarna wederom niks hoorde, nogmaals contact gezocht. Dit keer zeiden ze dat ze 'vandaag' de bekers retour gekregen hadden en dat zij, als ik nogmaals de verzendkosten zou betalen, de bekers opnieuw zouden versturen. Ik heb netjes bedankt en zal nooit meer iets bestellen bij Etsy

P

Peggy

06-05-2023

0

Personalised chocolate

Oplichters ! Steeds een andere smoes waarom er niet geleverd kon worden. En reageren niet op verzoek tot terugbetaling. Er is zelfs helemaal geen contact meer te krijgen met zowel Etsy.nl als Etsy.uk.

F

Frans

05-05-2023

0