Online lenzen bestellen? 5 tips!

Contactlenzen zijn superhandig, maar je geeft er al snel veel geld aan uit. Wist je dat het vaak een stuk goedkoper is als je je lenzen online bestelt? Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je meer betalen dan nodig? Natuurlijk wil je zeker weten dat je de juiste soort lenzen met de goede sterkte draagt, want je ogen wil je niet verpesten. Daarom delen we een aantal handige tips om online lenzen te bestellen. Ben je benieuwd hoe je dezelfde lenzen online voor een lagere prijs koopt? Lees dan verder!

1. Laat je ogen controleren

Het is erg belangrijk om de juiste soort lenzen te kiezen met de goede sterkte. Anders kun je last krijgen van je ogen. Daarom is het verstandig om eerst langs een specialist te gaan voor een oogmeting. Bijvoorbeeld naar een oogarts of opticien. De specialist meet de sterkte op en kan je vertellen of en welke soort contactlenzen geschikt zijn voor jouw ogen.

2. Kies je daglenzen of maandlenzen?

Er bestaan zachte contactlenzen die je na een dag weggooit en contactlenzen die je tot een maand lang kunt dragen. Daglenzen zijn handig als je niet van plan bent om dagelijks lenzen te dragen, maar ook afwisselt met je bril. Daglenzen zijn relatief iets duurder, omdat je elke dag een nieuw paar in doet. Daar tegenover staat dat je geen lenzenvloeistof hoeft te kopen. Week- of maandlenzen draag je - de naam zegt het al - een week of een maand lang. Je maakt de lenzen iedere avond schoon met lenzenvloeistof en doet ze de volgende ochtend weer in. Deze meerdaagse lenzen zijn relatief een stuk goedkoper.

3. Heb je speciale lenzen nodig?

Misschien heeft je opticien of oogarts aangegeven dat je speciale lenzen nodig hebt. Bijvoorbeeld contactlenzen die vocht extra goed vasthouden of lenzen die extra bestand zijn tegen de eiwitten in je ogen. Of misschien heb je lenzen met cilinder nodig. En heb je zowel moeite met dichtbij als ver weg zien? Dan zijn multifocale lenzen een goede optie.

4. Bestel de juiste sterkte

Heb je contactlenzen gevonden die voldoen aan al jouw wensen en eisen? Zorg dan dat je de getallen op het voorschrift van de oogarts of opticien correct overneemt bij het lenzen bestellen. Het voorschrift is een recept van je oogspecialist met daarop de sterkte van je lenzen en eventuele andere correcties. Let op dat je linker- en rechteroog van elkaar kunnen verschillen. Goed opletten bij het invullen dus.

5. Wat heb je nog meer nodig?

Als je voor meerdaagse lenzen kiest, heb je ook lenzenvloeistof nodig. Vergeet dit niet bij te bestellen, want anders moet je je lenzen alsnog na één dag weggooien. Er zijn ook handige lenzenvloeistoffen in een reisverpakking die mee mogen in je handbagage in het vliegtuig. En heb je vaak last van droge ogen? Dan is het fijn om ook oogdruppels mee te bestellen.

Share