Tips voor op de elektrische fiets

Op zoek naar tips voor op de elektrische fiets? Heb je een e-bike gekocht waar je veel plezier van wil hebben? In dit artikel geven we tips die waardevol zijn voor bezitters van elektrische fietsen. Door deze informatie zal je lang van je e-bike genieten en een maximaal aantal kilometers maken. Met E bike heren en Amslod fietsen word je vrije tijd nog leuker.

1. Accu goed onderhouden

De accu is een essentieel onderdeel van je e-bike. De levensduur van een accu neemt af als er geen goed onderhoud wordt verricht. Om je accu gezond te houden moet je deze regelmatig laden. Gebruik je de fiets een tijdje niet? Zorg dan wel dat de accu is opgeladen tijdens deze fietsvrije periode.
Accu’s moeten opgeladen worden bij een goede temperatuur (tussen 10 en 30 graden) en blijf vooral laden tijdens de winterse periode. Bewaar accu’s bij goede temperaturen in een droge, koele ruimte.

2. Veel kilometers maken

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk kilometers maken. Probeer niet altijd op volle snelheid te rijden zodat de motor minder energie hoeft te leveren. Hierdoor kan jij verder en langer doorfietsen op één acculading.
Fiets je in steden waar je regelmatig moet stoppen voor stoplichten? Dan is het raadzaam om tijdig terug te schakelen. Door te fietsen in een zware versnelling moet de motor veel energie leveren. Weet je dat je moet stoppen? Laat de fiets dan uitrollen.
Hoe meer er in een lichte versnelling mee getrapt wordt, hoe verder je accu meegaat. Je kan dan dus langere afstanden afleggen.

3. Bandenspanning controleren

Het is iedereen weleens gebeurd. Fietsen met een band die eigenlijk te zacht is. Je zal dan een stuk harder moeten trappen om op een goede snelheid te fietsen. Bandenspanning heeft invloed op de fietsprestaties bij zowel de gewone fiets als een e-bike. Goede spanning van de band zorgt dat je langer en verder kan fietsen.
Bij niet goed opgepompte banden, moeten fietsen harder werken om vooruit te komen. Hierdoor zal een accu sneller leeg raken. Zorg dat banden altijd goed op spanning zijn zodat jij lekker lang kan fietsen.

4. E-bike schoonhouden

Wellicht ten overvloede maar houdt de e-bike schoon. Dit is cruciaal als het gaat om goed onderhoud. Vuil, stof en vocht kunnen ervoor zorgen dat de e-bike niet optimaal functioneert. Er kan zelfs schade aan onderdelen ontstaan.
Heb je in de modder of door de regen gereden? Vergeet dan niet de e-bike direct schoon te maken. Houd de ketting soepel door deze in te smeren. Fietsspecialisten kunnen dit ook tijdens een servicebeurt doen.

5. Regelmatig onderhoud laten uitvoeren

Net als bij auto’s, hebben e-bikes op regelmatige basis een professionele onderhoudsbeurt nodig. Laat je fiets minimaal een keer per jaar controleren door een e-bike specialist. Specialisten zijn in staat de gezondheid van de accu’s, motors, bedrading en andere onderdelen te beoordelen. Als het nodig is zullen zij reparaties uitvoeren.
Tenslotte: trek eropuit op de elektrische fiets
Fietsen is gezond - Is elektrisch fietsen gezond? Deze vragen kunnen we volmondig met ja beantwoorden. Elektrische fietsen in de natuur is gezond en je komt lekker tot rust. Ga eropuit; op de fiets bijvoorbeeld met een van de sportieve elektrische fietsen die er op de markt zijn. Het kan leuk zijn om actuele fiets trends in de gaten te houden. Nederland zit vol met mooie plekken die uitstekend per fiets te ontdekken zijn. Veel e-bike fietsplezier toegewenst!

Share