Hoe kun je vandaag nog een goede scooterverzekering afsluiten?

Heb je een scooter gekocht, maar worstel je met het vinden van een goede verzekering voor je scooter? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke polis het beste is voor enerzijds hun portemonnee en anderzijds voor hun scooter. Is het bijvoorbeeld verstandig om altijd voor de polis met de meest uitgebreide dekking te gaan? Of kan het geen kwaad om je scooter juist zo minimaal mogelijk te verzekeren om je vaste lasten zo laag mogelijk te houden? Het antwoord op deze vragen hangt volledig af van de leeftijd van je scooter. Hoe dit zit, leggen we je graag uit. Snap je namelijk welke criteria je verzekeraar hanteert, dan is het daarna een fluitje van een cent om een polis samen te stellen die naadloos aansluit bij je scooter én je budget.

Zorg ervoor dat je een verzekering kiest waar je iets aan hebt

Stel je voor dat je een bromfietsverzekering Univé wilt afsluiten. Je zult zien dat je kunt kiezen uit drie opties: de allriskverzekering, de WA+ verzekering en de WA-basisverzekering. Alle opties komen met een andere maandpremie. Het is echter niet verstandig om alleen maar naar de hoogte van deze premie te kijken. Wat belangrijk is, is dat je kijkt naar de leeftijd van je scooter. Dit zit zo: je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je scooter op het moment dat je deze wilt verzekeren. Hoe ouder je scooter is, hoe lager de dagwaarde zal zijn. Op een gegeven moment is de dagwaarde zo laag dat het geen zin meer heeft om schade te herstellen. De kosten van het herstel zijn dan waarschijnlijk hoger dan de waarde van je scooter. In dat geval zul je het advies krijgen om een andere scooter te kopen omdat dit veel voordeliger is. Weet je de leeftijd van je scooter niet precies? Dan kun je op de site van je verzekeraar een handige tool vinden. Vul je hier het kenteken van je scooter in, dan zie je gelijk wat de leeftijd van je voertuig is. Vervolgens kies je zo de juiste polis voor je scooter.

Welke polis past het beste bij welke leeftijdscategorie?

We gaven al aan dat er drie soorten verzekeringen zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de allrisk snorfietsverzekering Univé. Dit pakket is het volledigste pakket dat je kunt afsluiten en dekt vrijwel alle vormen van schade. Ook wanneer je schade hebt opgelopen bij een ongeluk dat jezelf veroorzaakt hebt, kun je een beroep doen op je verzekering. Dat geldt niet voor de WA+ verzekering voor scooters van twee tot vier jaar oud. Met deze polis kun je wel schade als gevolg van brand, diefstal of kleine ongelukjes laten uitkeren. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte helm of een doorgeknipte ketting. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor brommers ouder dan vier jaar. Hiermee voldoe je enkel aan je wettelijke plicht.

Vergeet je verzekering niet regelmatig bij te stellen

Omdat de ideale verzekering voor je scooter samenhangt met de leeftijd van je voertuig, is het belangrijk dat je ieder jaar even kijkt of je verzekering nog de juiste is. Is dit niet zo, dan kun je online eenvoudig overstappen naar een andere polis. Kijk op de site van je verzekeraar om je zaakjes vandaag nog te regelen. Dit is snel te regelen.

Share